IKEA kasten in elkaar zetten

Met wat hulp zijn we begonnen met het in elkaar zetten van de IKEA kasten. Vier planken en twee metalen strips (aan de bovenzijde). Redelijk goed te overzien en dus ook goed te doen samen. De eerst kast hadden we vrij snel in elkaar en stond al snel.

Hopelijk is het op de foto ook goed te zien dat de kasten een stuk van de muur af staan door de poten die we eerder hadden gemaakt. Hierdoor kan straks de plaat die op de kasten komt te liggen aan de achterkant 10 cm uitsteken (tot de wit geschilderde poten) en hebben we meer diepte om mee te werken. Ook de tweede kast staat snel in elkaar hebben we op zijn plek gezet. Dat is al 2 x 60 cm.

De derde kast is iets smaller, namelijk 40 cm breed. Verder is de kast identiek aan de eerste twee kasten. Deze kast zal waarschijnlijk op termijn lades krijgen. Achter de derde kast zitten twee stopcontacten in de muur. Door een mooi uitgemeten opening in de achterwand van de kast blijven de stopcontacten bereikbaar al zal dit wel betekenen dat de inhoud van de kast er dan uit moet. Gelukkig zijn IKEA lades makkelijk in en uit de kast te halen.

De vierde kast is eigenlijk een IKEA bovenkast. Deze heeft geen metalen strips aan de bovenzijde maar houten plaat. Net iets anders met in elkaar zetten. Deze vierde kast is de eerste lage kast (niet 80 cm maar 40 cm hoog). Ook deze kast zal waarschijnlijk lades krijgen. De middelste kasten worden lager omdat ik hier in de toekomst een vitrine op wil maken. Nog één kastje en dan zijn we op de helft.

  1. Nog geen reacties.