Poten voor de onderbouw

Zoals in een eerder bericht al gezegd ga ik IKEA Metod kasten gebruiken als onderbouw voor mijn modelbaan. Om deze kasten genoeg hoogte van de vloer te geven en om de kasten niet (zoals dat bij deze kasten bedoeld is) vast te maken aan muur, ga ik zelf poten maken. Deze poten krijgen een aantal functies.

  • De voetjes onder de poot zijn verstelbaar om eventuele oneffenheden in de vloer op te lossen
  • Het onderste blok aan de poot heeft een L vorm hier komen latten op die de 10 poten met elkaar gaan verbinden. Op de onderste lat komen de Metod kasten te staan. Het opstaande deel van dit onderste blok is om de kasten tegenaan te zetten. Hierdoor komen de kasten een stukje vrij van de muur
  • Halverwege de poot komt ook een blok. Ook deze is om de achterkant van de kasten tegenaan te zetten
  • Het bovenste deel van de poot is wit geverfd. Dat is om de poot voor nu niet teveel op te laten vallen tegen de witte muur. De poten zijn namelijk 215cm hoog.

Als alle poten straks gemaakt zijn en aan elkaar verbonden zijn met de latten, moet het er ongeveer zo uit gaan zien. De hoge poten lopen straks achter de modelbaan door tot bijna tegen het plafond. Het idee hierbij is dat hier later de achtergrond tegen gemonteerd kan worden en misschien ook verlichting boven de modelbaan.

  1. Nog geen reacties.