UPDATE: andere IKEA kasten

In een eerder bericht heb ik mijn idee uitgelegd wat ik had met de IKEA Metod kasten. Omdat ik de middelste kasten minder hoog wil hebben zou ik deze moeten afzagen. Maar gelukkig kreeg ik een tip van iemand via een forum die mijn idee had gezien…

Hij vertelde dat IKEA ook Metod kasten verkoopt die al 40 cm hoog zijn. Deze worden verkocht als extra verhoging boven bijvoorbeeld een koelkast. De breedte en diepte van deze kasten is gelijk. En ook alle gaatjes aan de binnenkant van de kast waar later plankjes of lades aan bevestigd kunnen worden zitten op de zelfde plek. Wat prijs betreft maakt het niet veel uit. Het is dus alleen minder zaagwerk.

Bedankt voor de tip!
Zo zie je maar dat het soms handig is om ook andere mensen mee te laten kijken met je idee├źn.
Ik heb mijn 3D ontwerp aangepast. Ik ga nu geen kasten meer gebruiken van 80 cm breed. Hierdoor is het middelste deel niet 3 maar 4 kasten breed geworden. De totale breedte blijft wel gelijk.

In het vorige ontwerp waren de middelste (lage) kasten 80, 40, 80 cm breed.
Nu worden de kasten 40, 60, 60, 40 cm. Beide gevallen was/is 200cm.

  1. Nog geen reacties.