Beugels voor de voeding

Voor de stroomvoorziening van de modelbaan heb ik drie voedingen gekocht. Twee voedingen die 5 volt leveren en een voeding die 12 volt levert. Deze voedingen moeten straks de stroom leveren voor de verlichting, wisselaandrijvingen, arduino’s, etc. Eigenlijk voor alles met uitzondering van de treinen.

Ik heb beugels ontworpen die ik met de 3D printer heb geprint. Op deze beugels zijn de drie voedingen vast geschroefd. Tussen de beugels is ruimte voor een standaard 12 cm (computer) ventilator. De voedingen zijn trapsgewijs op de beugels geplaatst zodat de schroeven bereikbaar blijven om de draden vast te maken. Ook zit er ruimte tussen de voedingen zodat de ventilator hier lucht tussendoor kan blazen. Er komt nog een temperatuur sensor die de snelheid van de ventilator gaat regelen.

Op de foto’s hieronder zijn de voedingen te zien zoals ik ze gemonteerd heb ik de lade voor de stroomvoorziening. In de bodem van de lade heb ik een gat gezaagd voor de ventilator. Ook heb ik in het frontje van de lade een gat geboord waar de kabel voor de stekker door naar buiten kan. Dit gat heb ik in de zijkant van het frontje gemaakt zodat de voorkant netjes blijft. Nu kan de lade open en dicht zonder dat de kabel er tussen komt. Direct onder de lade zit het stopcontact op de muur, dus een lange kabel is niet nodig.

  1. Nog geen reacties.