Plexiglas zagen en buigen

De stroomvoorziening van de modelbaan ga ik indelen in verschillende groepen. Elke groep krijgt een eigen zekering en een display waarop ik het voltage en ampèrage kan aflezen. Deze zekeringen en displays ga ik monteren in een plexiglas paneel. Het is een plexiglas plaat van 3 mm dik. Ik heb gekozen voor een gegoten plaat omdat deze minder snel breken.

Op de linker foto heb ik alle vormen al gezaagd. Dit heb ik met een ijzerzaag gedaan. Op de rechter foto heb ik met rood alles afgetekend waar er schakelaars of displays moeten komen.

Hieronder is het resultaat te zien na het buigen van het plexiglas. Eerst heb ik dit geprobeerd me een föhn maar deze was niet warm genoeg. Met een verfbrander is het uiteindelijk gelukt. Op de linker foto zijn ook de gaten te zien waar de schakelaars voor de zekeringen komen. Boren in plexiglas gaat vrij gemakkelijk met een ijzerboor. Nu moeten alleen alle gaten voor de schakelaars en displays nog gemaakt te worden. Dit ga ik doen met een Dremel.

  1. Nog geen reacties.