Nieuw soldeer gereedschap

Mijn nieuwe gereedschap om te gaan solderen is binnen. Ik heb een accu-soldeerbout van Parkside besteld via de webshop van de Lidl. Dit is echt veel fijner dan mijn oude soldeerbout. Geen kabel die aan de soldeerbout trekt. En toch niet zwaarder. Opladen gaat via een USB-C kabel en met een volle accu kan je ongeveer een uur achter elkaar door solderen. Wat ook erg fijn is, is de ingebouwde zaklamp waardoor hetgeen dat je wilt solderen goed verlicht is.

Op de tweede foto is de “vasthoudhulp” ook wel “derde hand” genoemd te zien. Deze twee buigbare armpjes met knijpers hebben een magneet aan de onderkant. Hiermee kan je vastzetten. In mijn geval een stalen winkelhaak. Doordat de klemmetjes de micro-schakelaar en de draad vasthouden heb ik mijn handen vrij voor de soldeerbout en het soldeertin.

  1. Nog geen reacties.