Hout voor de vitrine

In het midden van mijn schaduwstation ben ik van plan een vitrine te gaan maken. In een eerder bericht heb ik al laten zien wat mijn idee is. Het leek me leuk om hier een begin aan te maken, dus heb ik een voorraad hout gehaald bij de bouwmarkt en ben ik begonnen met zagen.

De nieuwe planken zijn 18mm multiplex. Voor de oplettende kijker had ik al een paar platen hout leggen bij het deel voor de vitrine. Deze platen waren 12mm. Omdat de vitrine 2 meter lang gaat worden en ik zeker wil zijn dat het stevig is heb ik besloten dikkere platen te kopen. De 12mm plaat die ik al had ga ik gebruiken als achterwand van de vitrine. De restjes gebruik ik op andere plekken.

Na het zagen heb ik alles weer in de grondverf gezet. Hout blijft altijd werken en is nooit perfect recht. Maar ik hoop hiermee te voorkomen dat het hout (misschien door vocht of temperatuurschommelingen) gaat werken of krom trekken. Op een later moment wil ik ook de binnenkant van de vitrine bekleden met vilt. Dat lijmt ook makkelijker op geverfd hout.

  1. Nog geen reacties.