De poten voor de onderbouw maken

Alle losse poten stonden al klaar. Met lange latten heb ik de poten aan elkaar verbonden. Eerst had ik bedacht hier geschaafde vuren latten voor te gebruiken maar bij de bouwmarkt had elke lat wel een bocht of een kromming. Daarom heb ik latten laten zagen van een multiplex plaat.

De verbindingslatten aan de onderkant van de poot vormen een rand waar straks de IKEA kasten op kunnen staan. Er is ook een opstaande lat waar de kasten met de achterkant tegenaan komen. Ik maak nu ook op alle poten een blok waar een verbindingslat op komt. De bovenste lat komt op gelijke hoogte met de bovenkant van de kasten. Door de blokken komen de kasten wat verder van de muur zodat de modelbaan meer diepte krijgt. Nadeel is wel dat je achter de kasten een ruimte krijgt waar je niet meer bij kan. Gelukkig heb ik aan ruimte geen gebrek. De helft van de poten is nu klaar en staat op zijn plek. (zie rechter foto).

  1. Nog geen reacties.