Behuizing voor decoder

Voor mijn zelfgemaakte DCC wisseldecoder heb ik een behuizing ontworpen en geprint met mijn 3D printer. De behuizing is 80 x 80mm. Hierin past precies de decoder die ik zelf gemaakt heb.

De behuizing heeft geen dichte bodem, vooral om resin (print vloeistof) te besparen. Wel zijn er ribben die voor stevigheid moeten zorgen. En heb ik pinnetjes gemaakt die de printplaatjes vast houden. In heb midden zijn twee holle cilinders te zien. Hierin kan de behuizing met schroeven worden vastgezet. Misschien dat ik op een later moment nog een deksel ontwerp.

Op de foto hier links-boven is mijn zelfgemaakte printplaatje te zien. Deze past precies op de pinnetjes van de behuizing. Op de foto rechts-boven is ook de Arduino-Nano op de header-pins gedrukt. Via de uitsparing in de behuizing blijft de mini-USB poort bereikbaar. Op de foto links-onder is het DCC-interface board ook op de header-pins gedrukt. En op de foto rechts-onder zit ook de PCA9685 erop.

Onderdelenlijst

Een lijst met de gebruikte onderdelen is te vinden onder de veelgestelde vragen.

  1. Nog geen reacties.