Zelf S88 kabels maken

Ik heb onderdelen besteld om zelf S88 kabels te gaan maken. De standaard lint-kabels zijn meestal maar 10cm lang en dat is niet lang genoeg voor de afstanden waarop de bezetmelders uit elkaar komen te liggen op mijn modelbaan. Er zijn heel veel mensen die deze kabels zelf maken. Meestal van netwerkkabel voor computers. Dit heb ik in het verleden zelf ook gedaan en werkt heel goed. Maar toen ik ergens de zelfde stekkertjes tegen kwam die gebruikt worden voor de bezetmelders, wilde ik er eigenlijk ook een zelfde kabel aan maken (maar dan langer).

Na een zoektocht naar lint-kabels waarbij ik verschillende zoektermen gebruikt heb kwam ik al snel uit op “LED Strip Verlengkabel” of “RGB kabel”. Beide zijn lint-kabels bedoeld voor RGB-LED strips. Deze zijn leverbaar met verschillend aantal aders. Maar voor het gebruik van S88 moet je een 6-aderige kabel hebben. Ik heb een rol gekocht van 20 meter kabel. Daar moet ik wel genoeg aan hebben. De stekkertjes heb ik besteld via Conrad: “Socket strip MTA100 IDC” (partnumber: 3-640440-6). De afdekkapjes voor de stekkertjes moet je los bestellen. Op de rode kleur na zijn de stekkertjes precies het zelfde als de met de bezetmelder meegeleverde S88-kabels.

  1. Nog geen reacties.