Baanplan voor schaduwstation

Ik heb een eerste baanplan gemaakt voor het schaduwstation. Beide zijde zijn hetzelfde (in spiegelbeeld) en krijgen een dubbelsporige klimspiraal (ook vaak helix genoemd). Via deze klimspiraal kunnen de modeltreinen dan van en naar de zichtbare laag (met landschap) op de modelbaan. In het schaduwstation komen 7 opstelsporen. De twee middelste sporen moet vrij blijven voor doorgaand verkeer. Het groene spoor is het spoor waar de lift naar de vitrine moet komen. (voor schaal, elk vierkantje op de afbeelding is 10 x 10 cm). Hieronder (rechts) nog een ingezoomde afbeelding van de wisselstraat waarop alles iets duidelijker te zien is.

Er zijn nog een aantal dingen waarvan ik niet zeker weet of dit wel kan. Zo heb ik overal 27 mm hard op hard afstand tussen de sporen aangehouden. Ook in de klimspiraal. En in de wisselstraten heb ik op een aantal plekken 2 wissels direct achter elkaar. (of 2 naast elkaar). Past dit wel en heb ik genoeg ruimte voor de wisselaandrijvingen? Ik wil gebruik gaan maken van Peco Code 55.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn baanplan vinden. Als je tips hebt of iets in mijn plan ziet wat niet handig is hoor ik het graag. Tips zijn altijd welkom.

  1. Nog geen reacties.