Waarom Peco code 55 rails ?

Antwoord

Eigenlijk alleen maar omdat ik de Peco code 55 rails (en vooral de wissels) veel mooier vindt dan de rails van Fleischmann of Minitrix.

Vorige modelbaan

Op mijn vorige modelbaan maakte ik gebruik van de Fleischmann rails met bedding. Dit was toen geen bewuste keuze. Ik begon met een start-set en daar zat die rails bij. Daar ben ik toen mee verder gegaan. Deze rails en wissels heb ik vorige jaar (bijna) allemaal verkocht via marktplaats. Ik heb een beetje rails bewaard om wat mee te kunnen testen.

Peco rails slecht leverbaar

Nu ik opnieuw begin met deze hobby leek mij dit een mooie kans om dan ook de naar mijn mening mooiere Peco rails te gaan gebruiken. Al moet ik zeggen dat ik bij mijn eerste bestelling van de Peco rails al een groot nadeel heb gevonden. Peco is momenteel niet makkelijk verkrijgbaar. Misschien komt dit omdat ik direct een grote bestelling had. Maar er was geen webshop waar alles wat ik wilde bestellen op voorraad was. Misschien komt dit door de Brexit? (aangezien Peco uit Engeland komt).

  1. #1 by Jan Dickhout on 15 maart 2023 - 08:22

    Bij Hattons in Engeland genoeg voorraad.