Nog een printer en Cure Station

Ik heb er nog een 3D printer bij. Een Ender 3 max, gekregen van een vriend. In tegenstelling tot de Resin printer van Anycubic die ik al had kan deze printer veel grotere objecten printen. Als het om kleine details gaat in objecten die geprint moeten worden is de Anycubic veel beter. Maar voor sommige dingen is de Ender printer gewoon veel handiger. Daarbij is het ook goedkoper om te printen met de Ender omdat filament waar je mee print veel goedkoper is dan resin. Ik heb al een paar idee├źn om te 3D printen voor de modelbaan met de Ender 3.

Naast de Ender heb ik ook een Anycubic Wash & Cure 3.0 station gekocht. Dit apparaat maakt het schoonmaken van de prints uit de resin printer een stuk makkelijker. Nadat ze gewassen zijn kan dit apparaat ook het resin uitharden met UV-LED’s. Hierdoor ben ik niet meer afhankelijk van (het UV licht van) de zon en kan ik ook in de avond (en winter) printen.

Op de foto is mijn totale 3D print opstelling te zien. Helemaal links op de foto de “Anycubic Wash & Cure 3.0” in het midden de “Anycubic Photon M3” (printer) en rechts de “Ender 3 max” (printer).

  1. Nog geen reacties.