Aanbouw in achtertuin

In 2021 hebben we een stuk laten aanbouwen achter onze garage. Ook voor corona kon ik al veel thuis werken maar tijdens alle lockdowns werkte ik volledig thuis. Ik had al een thuiswerkplek maar ik zat daar niet echt rustig. Zeker als de kinderen met vriendjes uit school kwamen was het soms een uitdaging. Achter onze garage was nog een stuk tuin waar door weinig zonlicht en een grote boom vlakbij, vrijwel niets wilde groeien. Eigenlijk konden we niet veel met deze hoek en uiteindelijk hebben we besloten om hier dus een stuk aan te bouwen.

In de zomer van 2021 is de aanbouw gemaakt. Het nieuw deel achter de garage is volledig geïsoleerd. Zowel de vloer als de muren en het dak. Bij het storten van de vloer is er direct vloerverwarming in gelegd. Hierdoor heb ik nergens een radiator die in de weg hangt. Ook heb ik het elektra direct goed aangepakt en zijn er acht netwerk aansluitingen in de muren gevreesd. In oktober zijn de muren gestuct en daarna heb ik plavuizen op de vloer gelegd.

De ruimte die ik nu ter beschikking heb is 5,30m x 4,25m. Een kant van de aanbouw is nu ingericht als thuiswerkplek. Hier staat mijn bureau en staan een aantal kasten. De lange muur heb ik nog helemaal vrij. Hier kan dus een lange modelbaan komen van ruim 5 meter. Eventueel zou ik hier nog een L vorm van kunnen maken waarbij de korte kant dan ongeveer 2,5 meter kan worden. Ruimte genoeg dus.

 1. #1 by Felix on 20 april 2023 - 06:58

  Dat ziet er uit als een goed begin.
  Met Plavuizen zal het niet snel heel stoffig zijn.
  Hoop voor je dat er niets stuk valt op de vloer :).
  Is er nog een voortschrijdend inzicht over de ruimte zelf?

  • #2 by Michel on 20 april 2023 - 18:42

   Hallo Felix, bedankt voor je reactie. We zijn erg blij met de aanbouw. De plavuizen zijn echt een praktische keuze geweest. Er ligt ook vloerverwarming onder. Dus geen radiatoren aan de muur. En stof zal niet veel kans hebben: https://1op160.nl/roomba-onder-de-modelbaan/
   Ik weet niet zeker of ik je laatste zin goed begrepen heb. De ruimte is in eerste instantie gebouwd als thuiswerkplek. Maar er was zoveel ruimte over dat mij dit een mooie plek leek om weer een modelbaan te maken.