LocoNet WLAN interface 63860

Op deze foto staat de Uhlenbrock 63860 LocoNet – USB en WLAN interface. Deze interface zit via de zwarte LocoNet kabel verbonden aan mijn Fleischmann Twin-Center. Helaas heeft mijn Twin-Center inmiddels iets vreemds met de draaiknoppen (voor de snelheidsregeling van treinen). Deze reageren meestal wel maar te vaak niet altijd. Ze beginnen onbetrouwbaar te worden. En het is echt de knop zelf. Eerst heb ik getwijfeld om een heel nieuwe centrale te kopen. En gekeken naar tweedehands centrales. Maar uiteindelijk bedacht ik dat ik het teveel geld vind om een knop die niet goed werkt.

Daarom ben ik uiteindelijk uitgekomen de LocoNet WLAN interface. Ik kan mijn Twin-Center blijven gebruiken maar heb de draaiknop niet meer nodig. Via de WLAN interface kan ik nu verbinding maken via een app op de telefoon en mijn treinen besturen via deze app. Om te testen heb ik nu de app “Engine Driver” geprobeerd en dit werkt perfect. Bijkomend voordeel is de USB aansluiting op dit apparaat. Die zit niet op het Twin-Center maar via deze weg kan er dus wel een PC verbonden worden via USB.

  1. Nog geen reacties.